Wat doen wij?

Caravanonderhoud

Caravans en campers: onderhoud moet. Maar dan wel meteen goed!
Veel caravan- en camperbezitters gaan ervan uit dat onderhoud niet zo erg nodig is, omdat men maar eens in de zoveel tijd gebruik maakt van de caravan of camper. Dit kan leiden tot onnodig hoge reparatiekosten en onnodige bekorting van de levensduur. Verdroogde banden, slecht functionerende remmen, versleten schokdempers en wiellagers, dit alles kan het voortijdige einde betekenen, niet alleen van uw welverdiende vakantie, maar ook van uw kostbare bezit.

Aljo Caravans biedt u een complete onderhoudsbeurt aan voor uw caravan waarin de volgende onderdelen worden gecontroleerd, waar nodig afgesteld, gesmeerd en/of vervangen. Maximale zekerheid op probleemloze vakantie! Vanaf € 205,-.

- Onderstel (wiellagerspeling, schokdempers, velgen en wielbevestiging, etc. etc.)
- Banden (profiel, spanning, leeftijd)
- Koppeling
- Reminrichting (remvoeringen, trommels, losbreekinrichting, remdemper, glijstanglagers, etc. etc.)
- Verlichting (compleet)
- Opbouw (vocht!)
- Gas, water en electra (incl. gasslangen, gasdrukregelaar,etc. etc.)
- Algemeen
- Schade inspectie

In totaal wordt de caravan op meer dan 60 punten nagekeken.


Structuur repair

Wandschades aan caravans en campers perfect én betaalbaar hersteld! Het herstel van beschadigingen, gaatjes en diepe krassen aan caravans en campers, was vroeger tijdrovend en daardoor relatief kostbaar. Dat kwam omdat in veel gevallen delen van de buitenwand vervangen moesten worden. En dat is geen eenvoudige ingreep bij caravans en campers.

De Structuur Repair-techniek is echter een betrouwbare en uitgekiende methode om deuken in caravan- of camperwand snel, perfect én onder garantie te herstellen, zonder vervanging van het plaatwerk! Dat biedt enorm veel voordelen. De Structuur Repair-methode is bovendien erkend door verzekeraars. U leest op de volgende pagina's meer over de methode, de kosten en de Structuur Repair-bedrijven.

Bij reparatie van uw caravan of camper neemt AlJo Caravans de eigen risico van uw verzekering voor zijn rekening tot een maximaal bedrag van € 75,00. Hierin is AlJo Caravans de enige!


Vochtmeting

Een caravanwand (of dak) bestaat uit een aluminium of kunststof buitenplaat, een binnenplaat en daartussen isolatie met een houten raamwerk. Aan de buiteneinden wordt de wand afgesloten door een profielwerk, rubbers en kitten. Dit voorkomt dat water/vocht binnen de wand- en dakconstructie kan dringen. Zou dit wel gebeuren dan leidt dit onherroepelijk tot aantasting van het houten raamwerk en zelfs de aluminium plaat kan aanzienlijke schade oplopen.

Teneinde vochtschade een slag voor te zijn, is het verstandig om periodiek (eens per twee jaar en/of periodiek na schadeherstel) een vochtmeting te laten uitvoeren door Aljo Caravans. U krijgt dan een volledig overzicht van de gemeten vochtigheidspercentages op alle plaatsen in de caravan. Uiteraard wordt u dan ook gewaarschuwd wanneer de veilige waarde wordt overschreden met een gedegen advies om passende maatregelen te nemen.

ANWB en Bovag adviseren om regelmatig - bijvoorkeur minimaal eens per twee jaar - uw caravan of camper uitgebreid te laten controleren op vocht. Aljo Caravans voert een complete Vochtmeting uit waar u een uitgebreid rapport van krijgt. Een complete vochtmeting tijdens een onderhoudsbeurt kost € 54,00.


Garanties caravanherstel

ALJO Caravanschade geeft u schriftelijke garantie op alle schadeherstelwerkzaamheden die door ALJO zijn uitgevoerd, tenzij anders is overeengekomen.

De standaard garantietermijn bedraagt twee jaar, deze kan echter worden uitgebreid met twee jaar extra wanneer u de caravan of camper jaarlijks door ons laat inspecteren. De uitgebreide voorwaarden leest u in het garantiebewijs.

Tevens is er de mogelijkheid om bij een reparatie die volgens u niet goed is uitgevoerd, een extra expertise van de schade-expert van de verzekeraar aan te vragen.